Lengyel Autószervíz - részecskeszűrő tisztítás, DPF tisztítás, Gyula, Békés megye, Békéscsaba környékén

Lengyel Autószervíz - DPF/ részecskeszűrő tisztítás
5700 Gyula, Dobozi út 28.    +36 30/ 958-9429
Lengyel Autószervíz - részecskeszűrő tisztítás, DPF tisztítás, Gyula, Békés megye, Békéscsaba környékén
Lengyel Autószervíz - DPF tisztítás, részecskeszűrő tisztítás, Gyula
Békés megye, 5700 Gyula, Dobozi út 28.    +36 30/958-9429, +36 20/959-4041, +36 66/463-755
"És az autó elindul..." Lengyel Autószervíz
HOME

Miért világít a DPF?

Miért világít a DPF?

Miért világít a DPF jelzőfényem? A dízelmotor vezetőjének ezt tudnia kell!

Contact

Lengyel Autószervíz- részecskeszűrő tisztítás, DPF tisztítás, Gyula, Békés megye, Békéscsaba környékén

1. Miért világít a DPF?
 
A villogó DPF figyelmeztető lámpa nem mindig jelent problémát a jármű DPF-jével. Sokféle járműprobléma kiválthatja. Ilyen például a hibás hőmérséklet- vagy nyomásérzékelő. De a DPF figyelmeztetőlámpa megjelenésének leggyakoribb oka a blokkolt DPF miatt van. A dízel autók 2009 óta szerelték fel a DPF-et. A DPF csökkentette az autó kipufogórendszerén keresztül felszabaduló korom mennyiségét. Célszerű a kibocsátás csökkentése, mivel ez a korom káros a környezetünkre és légzési problémákat okozhat.
 
Annak ellenére, hogy DPF van a járművében, csökkentheti a kipufogógázból származó korom mennyiségét. Blokkolt állapotban a DPF figyelmeztető lámpa kigyullad és világítani kezd az irányítópulton.
 
 
2. Mi okozza a blokkolt DPF-et?
 
Általában a DPF regenerálódhat, ha elegendő hőmérsékletet ér el a felesleges korom elégetéséhez. Minden jármű eltérő regenerációs ciklusú. Erről információt a jármű kézikönyvében találhat.
Megoldás lehet a járművet az autópályán vezetni egy rövidebb ideig azért, hogy nagyobb sebességnél történő vezetése elegendő hőt termeljen a sikeres automatikus regenerációhoz.
 
Ha csak alacsony sebességgel halad, akkor lehet, hogy ennek a regenerációs ciklusnak nincs lehetősége befejeződni, és ennek következtében a DPF blokkolódik.
 
 
3. Mit tegyen, amikor látja, hogy a DPF világít?
 
Amit a legtöbb járművezető nem tud, az az, hogy mit tegyen, amikor a DPF lámpa világítani kezd. Amikor a „passzív regeneráció” kudarcot vall, akkor aktívan kell regenerálnia a DPF-et.
 
Ezt úgy teheti meg, hogy a sebességet 10 és 15 perc között 40 km / h-nál nagyobbra növeli. Ennek lehetővé kell tennie, hogy a kipufogógáz elég magas hőmérsékletet érjen el a korom elégetéséhez és a szűrő tisztításához.
 
A regenerálás során észreveheti, hogy a motor szokatlan zajt ad, a kipufogógázból kissé csípős szag érkezik, és megnő az üzemanyag-fogyasztása. Ennek mindennek normalizálódnia kell, miután az aktív regenerációs folyamat befejeződött. Azt is látnia kell, hogy a DPF jelzőfény kialszik.
 
Ha nem tudja fenntartani a sebességet a regenerációs folyamat befejezéséhez, akkor a korom továbbra is felhalmozódik a szűrőben. a DPF figyelmeztető lámpánk addig világít, amíg meg nem oldja a problémát
 
 
4. Felhívjam az RAC-ot (Royal Automobile Club), ha a dízel részecskeszűrő lámpája világít?
 
 
Nincs szükség a RAC hívására, ha a DPF figyelmeztető lámpája világít.
 
Ha nem sikerül a lámpát ezzel a módszerrel kikapcsolni magától, akkor hozza az autóját szervízünkbe!
 
Ne feledje, hogy a narancssárga figyelmeztető lámpák csak tanácsosak, de a piros figyelmeztető lámpa azonnali figyelmet igényel, és általában azt követeli, hogy mielőbb állítsa le az autót.
 
 
5. Figyelmen kívül hagyhatom a DPF jelzőfényt és folytathatom a vezetést?
 
Elméletileg rendben van, de Kingkar nem javasolja. Ha tovább folytatja a vezetést, a korom felhalmozódása hamarosan elérkezik ahhoz a ponthoz, amikor autójának „limp-home” módba kell lépnie, ami megakadályozza a motor károsodását.
 
Ez azt eredményezi, hogy más figyelmeztető lámpák kigyulladnak, és azt tanácsolják, hogy diagnosztizálás céljából vigye el autóját a helyi szervízbe.
 
A szervíznek képesnek kell lennie arra, hogy kényszerített DPF regenerálást hajtson végre, amelynek meg kell tisztítania a szűrőt, és lehetővé kell tennie, hogy még egyszer megfelelően működjön. Ez azonban nem garantált javítás, különösen akkor, ha maga a szűrő megsérült, vagy a motorban újabb sérülés történt. A komolyabb javítások a károktól és a járműtől függően több ezerre tehetnek szert.
 
Valóban nem érdemes figyelmen kívül hagyni a DPF fényét.
 
 
6. El lehet kerülni a DPF problémákat?
 
Érje el az autójával azt a sebességet, ami passzív és aktív regenerációt okoz, csökkentve annak valószínűségét, hogy bármilyen probléma merüljön fel a DPF-fel.
 
A Lengyel Autószervíznél elérhető mérnöki gépi technológiára alapozott professzionális tisztítás viszont megoldhatja a DPF-el kapcsolatos problémák többségét!

 

/Forrás: KingKar.hu/

KAPCSOLAT

Lépjen velünk kapcsolatba, küldjön üzenetet!

Hungaria, 5700 Gyula, Dobozi út 28.

Mobil: +36 30/ 958-9429, +36 20/959-4041

Telefon/Fax: +36 66/463-755

kipufogoszakszerviz@t-online.hu


CAPTCHA:

A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.

Írja be a képen látható négyjegyű számot a biztonsági kód elnevezésű beviteli mezőbe! A számot meghallgathatja a lejátszó segítségével is!

captcha